Netwerken kun je leren jij ook!

Foto door Kaboompics .com via Pexels

Deze tijd die ook wel als ‘vertraging’ bestempeld wordt, kun je gebruiken om te kijken welke kansen zich voordoen. “Het is een tijd van reflectie” hoor ik vaak. Reflectie op je loopbaan en de zoektocht naar je droombaan. Heb je daar al een goed beeld van of heb je je droombaan al gevonden? Dan wordt het belangrijk om aan je zichtbaarheid te gaan werken om zo de kans op die droombaan te vergroten. In dit blog geef ik je vijf tips die veel van de cliënten van mijn loopbaancoach-programma met succes gebruiken om te netwerken.

Met deze 5 tips, wordt netwerken ook voor jou een eitje.

1. Wat is het doel van het gesprek? Wat wil je bereiken met het gesprek? Een nieuw baan, feedback of tips/advies?
2. Met wie ga je netwerken? Collega’s, vrienden of juist mensen uit een andere sector of organisatie. Check vooral je LinkedIn voor interessante organisaties of sectoren.
3. Welke vragen ga je stellen? “Kun je me meer vertellen over…” is een makkelijk begin. De meeste mensen praten graag over hun werk. Vraag ze of ze voor jou een rol in hun organisatie/sector zien of vraag wie uit hun netwerk interessant voor jou is om te spreken/ontmoeten.
4. Vertel wat over jezelf. Je vertelt natuurlijk ook wat over jezelf en wat jou bezighoudt.
5. De wedervraag. Vergeet ook niet aan je gesprekspartner te vragen wat je voor hem/haar kunt betekenen. Bedenk daarbij dat als jij iets kleins voor hen doet, je vaak iets groters terugkrijgt. De wet van de wederkerigheid van.

Heel veel succes en vooral veel plezier! Want het kan soms echt wel spannend zijn, weet ik uit ervaring, maar ik krijg er altijd veel energie van. En veel oefenen helpt echt!

Hulp nodig? Neem dan met mij contact op voor een geheel vrijblijvend intakegesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *